19.-20. märtsil toimub EMÜ peahoone aulas konverents "Terve loom ja tervislik toit". 19. märtsil on kavas toidu teemaline päev, 20. märtsil loomateemaline päev.

 

Konverents „Terve loom ja tervislik toit“ on Eesti Maaülikooli iga-aastane teaduskonverents, mis keskendub loomade tervisele, toiduteadusele ning innovatsioonile kestlikus toidutootmises. Konverents toob kokku teadlased, ettevõtjad, ametnikud ja huvilised, et arutada uusimaid teadusuuringuid ning nende rakendusi.

Asukoht Asukoht

F. R. Kreutzwaldi 1a

Ajakava Ajakava

Algus 10.00

Lõpp 16.55

registreerimine Piletid ja registreerimine

Registreerimine on tasuta, kuid lõpeb 9. märtsil.

Registreeru siin link opens in new page

„Tervislik toit“ – 19. märts 

Teema: „Teadustaristu TOIT roll – võimalused kestlikus Eestis ja maailmas“

Ajakava:

9.30 Kogunemine ja kohv/tee

10.00 Ülle Jaakma (EMÜ rektor) avasõnad

10.10 Pr. Sirje Karis tervitus

10.25 Renno Veinthal (HTM teaduse asekantsler) Teadustaristute roll Eesti teadus- ja innovatsioonimaastikul

10.45 Toonika Rinken (EMÜ, teadustaristu TOIT juht) Teadustaristust TOIT

11.05 Helena Andreson, Hedi Kaldmäe (EMÜ) Innovatiivsed lahendused toidutööstuse jääkide ja kõrvalsaaduste väärindamiseks

11.25 Reet Mändar, Ago Rinken, Koit Herodes (TÜ) Mikroobidest molekulideni

11.45 Rando Tuvikene (TLÜ) Hüdrokolloidid toidumaatriksites: sünergilised interaktsioonid ja funktsionaalsus

12.05 Signe Adamberg (TTÜ) Kiudainete metabolismi uurimine soolekooslustes in vitro

12.25-13.20 Lõuna

13.20 Sirli Rosenvald (TFTAK AS) Fermentatsiooni roll toidulaua rikastamisel uudsete valguallikatega

13.40 Merle Rätsep (BioCC OÜ) Muutuva maailma mõjud toidutootmise keskkonna mikrobiootale

14.00 Kristiina Laanemets (METK) Tooraine valiku tähtsus toidutootmises

14.20 Angela Vaasa (Metrosert AS) Laborisaavutuste muutmine tööstuslikuks toiduinnovatsiooniks

14.40 Sirutuspaus 10 min

14.50 Mari-Eva Ahja (TAI) Toitumisuuringute tähtsus ja väljakutsed

15.10 Paneeldiskussioon: modereerib ETAG strateegiaosakonna juhataja Marko Piirsoo

Arutelu teemad:

  1. TA tegevus Eesti toidutööstuse jaoks
  2. Toidujulgeolek
  3. Toiduteaduse interdistsiplinaarsus

Osalejad Tõnis Tänav (Regionaal- ja põllumajandusministeeriumi innovatsiooni asekantsler), Lilli Gross (Kaitseväe tervishoiuteenuse kvaliteedijuht), Kristel Vene (Raw Edge OÜ), Hannes Mootse (Estover OÜ), Uku Vainik (TÜ), Toonika Rinken (EMÜ).

16.00 Konverentsipäeva lõpp


„Terve loom“ – 20. märts 

Teema: "Hobuste tervis ja heaolu: teadusuuringud ja praktilised lahendused"

Ajakava:

9.30 Kogunemine, kohvi/tee küpsis

10.00 Tervitussõnad. Rektor Ülle Jaakma.

10.05 Sirje Jalakas Hobusektori olukord Eestis

10.30 Kärt Jaarma Hobuste pidamise nõuded

11.15 Egne Kahro Suurte ravikulude vältimine- õnnelik ja terve hobune!

11.40 Luis Filipe Correa What does EMU Equine Clinic offer to the Estonian equine community

12.05 Kätlin Leisson Hobuste söötmine

12.50- 13.30 Lõuna

13.30 Monika Varter Hobuste metaboolne sündroom eesti hobustel ja selle ohjamine

13.55 Triin Rilanto Astelpaju töötlemise kõrvalsaaduste mõju hobuste insuliini regulatsioonile

14.20 Liis Maisla Hobuste hammaste tervis

15.05 – 15.30 Kohvipaus

15.30 Epp Moks Antimikroobse resistentsuse uuringud LABRISes 2020-2024

15.55 Ants Kavak Hobuste sigimise abistamise võimalused

16.20 Elina Tsopp Endex – tema sünni lugu ja uued biotehnoloogia võimalused hobuste aretuses

16.45–16.55 Päeva kokkuvõte

 

Konverentsil osalemine

Konverents on suunatud teadlastele, ettevõtjatele, üliõpilastele ja kõigile huvilistele, kes soovivad saada ülevaadet viimastest teadusuuringutest ja innovatsioonidest loomade tervise ning toiduteaduse valdkonnas.

Lisainfo

Kristi Kerner

lihatehnoloogia vanemlektor

Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut

Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool

+372 7313354

+372 7313354
kristi.kerner@emu.ee